Κωνσταντίνα Μαυριδάκη: Η ποικιλομορφία, η ανοχή στη διαφορετικότητα, και η πραγματική διεύρυνση των οριζόντων μου οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στο ΜΙΘΕ

Η Κωνσταντίνα μόλις αποφοίτησε από το ΜΙΘΕ συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επέλεξε ως κατεύθυνση την Πολιτική Κοινωνιολογία και μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο τμήμα λαμβάνοντας ακόμα ένα μεταπτυχιακό τίτλο με αντικείμενο Κράτος και Δημόσια Διοίκηση. Ταυτόχρονα εργαζόταν στο εργαστήρι Πολιτικής Επικοινωνίας δίπλα στον Καθηγητή του ίδιου τμήματος, Ιωάννη Μεταξά.

Μετά την λήξη των σπουδών της εργάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου όπου ήταν υπεύθυνη για την προώθηση της ελληνο-αιγυπτιακής φιλίας και το συντονισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων/εικαστικών εκθέσεων/διαλέξεων με άραβες και έλληνες καθηγητές. Με αφορμή τη συγκεκριμένη εργασία έμαθε αραβικά και έτσι κατόπιν εργάστηκε με το ίδιο αντικείμενο και στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα.

Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται σε μια αραβική πολυεθνική εταιρεία-κολοσσό (Consolidate Contractors Company), η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα στο εξωτερικό. Κατέχει μια υπεύθυνη και πολύ ενδιαφέρουσα θέση καθώς είναι υπεύθυνη των Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Προέδρου της εταιρίας. Παράλληλα, ανήκει στο δυναμικό της European Broadcasting Union καθώς είναι υπεύθυνη εκ μέρους της Nibras Media για το Arabian Vision Project, δηλαδή το διαγωνισμό της Eurovision στη Μέση Ανατολή.
Το ΜΙΘΕ υπήρξε καθοριστικός παράγοντας στη μετέπειτα εξέλιξη μου τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω μέσα σε λίγες λέξεις τι αποκόμισα από το ΜΙΘΕ. Θα πω μόνο αυτό: Το ΜΙΘΕ ήταν το αρχικό αλλά το συγκλονιστικότερο ερέθισμα της πορείας μου. Η ποικιλομορφία, η ανοχή στη διαφορετικότητα, και η πραγματική διεύρυνση των οριζόντων μου οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στο ΜΙΘΕ.