Ελευθερία Παττακού: Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που αποφοίτησα από τη σχολή αυτή

Η Ελευθερία μπήκε στο ΜΙΘΕ σε ηλικία 17 ετών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της φέτος το καλοκαίρι κατορθώνοντας να πάρει το πτυχίο της με το μεγαλύτερο μέσο όρο στην ιστορία του τμήματος: 9,66 (!)

Θα συνεχίσει τις σπουδές της από τον Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα MSc Neuroscience, Language and Communication στο University College.
Λένε ότι το ΜΙΘΕ είναι το δέκαθλο των επιστημών και έχουν δίκιο. Δεν συναντάς εύκολα απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών που να μπορούν να εκφράζουν άποψη από τη φιλοσοφία και τα μαθηματικά έως τον κινηματογράφο και τα οικονομικά. Από την ψυχολογία και την τεχνητή νοημοσύνη ως τη νομική, τη φυσική και την ιστορία της ιατρικής..και.και.και..

Το πιο σημαντικό όμως της σχολής αυτής είναι ότι δεν αρκείται να σε διδάξει μόνο. Οι απόφοιτοι του ΜΙΘΕ γίνονται εύκολα δεκτοί για μεταπτυχιακό σχεδόν σε οποιοδήποτε επιστημονικό χώρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό το βίωσα προσωπικά με την αποδοχή μου στο τμήμα νευροεπιστημών του UCL, που θεωρείται το πρώτο στην Ευρώπη και μέσα στα τρία καλύτερα του κόσμου. Θα ήθελε τίποτε καλύτερο κανείς; Και αυτό μου το έδωσε το ΜΙΘΕ..