Νατάσα Φιλιππουπολίτη: Οι γνώσεις που απέκτησα στο ΜΙΘΕ αποτέλεσαν πολύτιμη πηγή για τις μετέπειτα ερευνητικές δραστηριότητές μου

H Νατάσα αφού τελείωσε το ΜΙΘΕ έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Μουσειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Leicester στην Αγγλία. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών στον τομέα της επικοινωνίας των επιστημών στο ευρύ κοινό και της μουσειολογίας. Από το 2005 ως το 2009 εργάστηκε ως μουσειολόγος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση θεματικών τεχνολογικών μουσείων. Η Νατάσα εξελέγη το 2009 Λέκτορας μουσειακής εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενώ διδάσκει ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Θα βρείτε περισσότερα για τη Νατάσα εδώ.
Το Τμήμα μου πρόσφερε τη δυνατότητα να μελετήσω διεπιστημονικά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ιδεών που αφορούν στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας. Αυτές οι γνώσεις αποτέλεσαν μια πολύτιμη πηγή για τις μετέπειτα ερευνητικές δραστηριότητές μου.