Γιώτα Σπανού: Το Μ.Ι.Θ.Ε με έκανε να προσπαθώ να μη βλέπω τα πράγματα μονοδιάστατα αλλά να τα προσεγγίζω σφαιρικά και με κριτική σκέψη

Η Γιώτα επέλεξε το ΜΙΘΕ από ενδιαφέρον για την Ιστορία της Επιστήμης. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου αποκτώντας ένα MSc in History of Science, Medicine and Technology των Imperial College London and University College London (UCL) - Intercollegiate Programme και αργότερα άλλο ένα MA στην Ευρωπαϊκή Ιστορία από το UCL.

Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών της εργάστηκα για περίπου δύο χρόνια στο ιδιωτικό Σχολείο Κολλέγιο Ρόδου, μέλος των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Εδώ και δύο χρόνια ζει στο Cambridge της Αγγλίας και εργάζεται για Cambridgeshire County Council. Τους τελευταίους εννέα μήνες μάλιστα είναι προϊσταμένη (Social Access Transport Coordinator) στο Τμήμα Μεταφορών (Social Services Transport) των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, κυρίως παιδιών με κινητικές και νοητικές δυσκολίες.
Μέρος της πολύτιμης γνώσης που αποκόμισα από το ΜΙΘΕ είναι ότι για κάθε πρόβλημα-ερώτημα μπορεί να υπάρχει λύση και πολλές φορές παραπάνω από μια. Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζω κάθε μέρα στη δουλειά μου είναι να μπορώ να βρίσκω λύσεις σε διάφορα ζητήματα που προκύπτουν. Επιπλέον, το Μ.Ι.Θ.Ε με έκανε να προσπαθώ να μη βλέπω τα πράγματα μονοδιάστατα αλλά να τα προσεγγίζω σφαιρικά και με κριτική σκέψη.

Πάντα πίστευα ότι όση ποσότητα γνώσης και να καταφέρει να αποκομίσει κανείς, το κυριότερο που μαθαίνει είναι πως να προσεγγίζει τη γνώση για να καταφέρει να την κάνει κτήμα του, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κάποια στιγμή ξεχνιούνται. Το Μ.Ι.Θ.Ε προσφέρει στους φοιτητές του την σπουδαία εμπειρία του να μάθουν να κατακτούν την γνώση και όχι απλώς την αποστηθίζουν.