Ειρήνη Τσεσμετζή: Το ΜΙΘΕ ανοίγει τους ορίζοντες κι εφοδιάζει τους φοιτητές με ανταγωνιστικά προσόντα. Είναι στο χέρι μας το πώς θα τα αξιοποιήσουμε

Η Ειρήνη είχε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη φιλοσοφία και την ιστορία της επιστήμης από το Λύκειο. Όμως όταν συμπλήρωνε το μηχανογραφικό της δεν γνώριζε τι ακριβώς θα σπουδάσει στο ΜΙΘΕ. Στάθηκε όμως τυχερή, γιατί στη διάρκεια των σπουδών της συνειδητοποίησε ότι σπουδάζει αυτό ακριβώς που ήθελε πάντα. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε σε πολλά και διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα. Από το 2008 εργάζεται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, αρχικά στο Γραφείο Διεύθυνσης και στο Marketing της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας Εξέδρα των Σπορ ενώ σήμερα απασχολείται στο Marketing των Ψηφιακών Μέσων, το Εμπορικό Τμήμα και τον Συντονισμό Παραγωγής των εκδόσεων του Οργανισμού. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Διοίκηση Υπηρεσιών" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στη Διοίκηση Οργανισμών Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας. Η Ειρήνη είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Πτυχιούχων του ΜΙΘΕ, με αρμοδιότητες σε θέματα επικοινωνίας. Ο Σύλλογος αγωνίζεται για θέματα αναγνωρισιμότητας και επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος.
Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω την επιστήμη από διάφορες οπτικές γωνίες, μαθαίνοντας δίπλα σε αξιόλογους πρώτα απ’ όλα ανθρώπους κι έμπειρους διδάσκοντες που προέρχονται από διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Όταν βγήκα στην αγορά εργασίας, ήρθα αντιμέτωπη με εργοδότες οι οποίοι, είτε γνωρίζοντας το ΜΙΘΕ, έλεγαν ότι έχω περισσότερα προσόντα από τις ανάγκες της θέσης, είτε όσοι δεν το γνώριζαν, ότι δεν ήξεραν πώς να με αξιοποιήσουν. Όμως κατόρθωσα να βρω το δρόμο μου γιατί το ΜΙΘΕ ανοίγει τους ορίζοντες κι εφοδιάζει τους φοιτητές με ανταγωνιστικά προσόντα. Είναι στο χέρι μας το πώς θα τα αξιοποιήσουμε.