Ο Παναγιώτης μετά τη αποφοίτησή του από το ΜΙΘΕ συνέχισε τις σπουδές του στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο την Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας. Από το 2007 εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων και marketing της Εταιρείας Τσαούσογλου Α.Ε.
Οι νέοι φοιτητές του ΜΙΘΕ αλλά και οι υποψήφιοι που θέλουν να μπουν στην σχολή μας πρέπει να γνωρίζουν ότι οι σπουδές που πρόκειται να παρακολουθήσουν αξίζουν τον κόπο για 3 κυρίως λόγους. Ο 1ος είναι ότι θα έχουν την δυνατότητα να μορφωθούν πολύπλευρα και να καλλιεργήσουν τον χαρακτήρα τους. Ο 2ος είναι ότι θα γνωρίσουν και θα συνεργαστούν με πολύ ενδιαφέροντα άτομα και θα αποκομίσουν πολλά από αυτά και ο 3ος είναι ότι θα μάθουν να σκέφτονται οξύνοντας την κριτική τους ικανότητα. Ο 3ος λόγος είναι κατά την γνώμη μου ο σημαντικότερος διότι στην αγορά εργασίας (αλλά και στη ζωή γενικότερα) η κριτική σκέψη είναι σημαντικό συστατικό επιτυχίας.
Όσον αφορά την δική μου περίπτωση μετά από 3ετή καθημερινή ενασχόληση με τις πωλήσεις και το marketing στην εταιρεία Τσαούσογλου Α.Ε. μπορώ να πω ότι το ΜΙΘΕ μου έδωσε τα εχέγγυα να εργάζομαι και να συνεργάζομαι αρμονικά με επιτυχία χρησιμοποιώντας το τρίπτυχο “ακούω, βλέπω, διαβάζω” το οποίο το έμαθα στην αγαπημένη μας σχολή, το ΜΙΘΕ.
Οι κύριοι λόγοι που με ώθησαν στην αίτηση εισαγωγής μου, στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο την Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο στο αντικείμενο του θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τμήματα φιλοσοφίας και ιστορίας της επιστήμης παγκοσμίως, είναι οι εξής:
Μετά από 5 χρόνια σπουδών στο τμήμα ΜΙΘΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών συνειδητοποίησα ότι η μελέτη της ιστορίας των ιδεών, των θεσμών, των επιστημών, της φιλοσοφίας, της τεχνολογίας και του πολιτισμού καθώς και της φιλοσοφίας της επιστήμης που ανέπτυξαν οι άνθρωποι που έζησαν και έδρασαν πριν από εμάς είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εποικοδομητικό εγχείρημα για έναν νέο άνθρωπο που θέλει πραγματικά να σπουδάσει, να μορφωθεί και να προσπαθήσει, τουλάχιστον, να μάθει να σκέφτεται.