Αγγελική Καρατζαφέρη: Η ικανότητα να κατανοώ εύκολα και γρήγορα τη φύση μιας κατάστασης και να συνεισφέρω στην ‘κατασκευή’ μιας μεθόδου για την αντιμετώπισή της είναι η βάση της δουλειάς μου σήμερα

Η Αγγελική μετά την αποφοίτησή της απο το ΜΙΘΕ εργάστηκε στο τμήμα Marketing των εκδόσεων Ηλέκτρα. Συνέχισε τις σπουδές της στη Λήψη Αποφάσεων (MSc in Decision Sciences) στο London School of Economics και στα πλαίσια των σπουδών της εργάστηκε στο Βερολίνο για τρεις μήνες σαν διοικητικός σύμβουλος σε μία απο τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γερμανίας. Έχοντας πλέον αποκτήσει εμπειρία στον τομέα ξεκίνησε να εργάζεται ως Αναλύτρια στην εταιρία State of Flux, μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μεγάλες (FTSE 500) εταιρίες στο Λονδίνο και διεθνώς. Η Αγγελική ζει μόνιμα πλέον στο Λονδίνο.
Εάν υπάρχει ένα πράγμα που μια καλή πανεπιστημιακή σχολή προσφέρει στο φοιτητή, αυτό είναι το να τον μάθει να σκέφτεται - και να σκέφτεται με τρόπο αναλυτικό. Το ΜΙΘΕ μου προσέφερε ακριβώς αυτή την ευκαιρία, να ακονίσω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι και να αναπτύξω τις αναλυτική μου ικανότητα. Μέσα απο την ποικιλία των μαθημάτων που προσφέρει, τη συνεχή εναλλαγή θεμάτων και την ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική κατανόηση διαφορετικών αντικείμενων αυτή η ικανότητα οξύνεται.

Το ίδιο το αντικείμενο των σπουδών, το ταξίδι προς την κατανόηση των μεγάλων φιλοσοφικών και επιστημονικών ερωτημάτων, με βοήθησαν να είμαι σε θέση σήμερα να κατανοώ εύκολα και γρήγορα τη φύση μιας κατάστασης (όπως μια επιχειρησιακή ανάγκη), να την αποκωδικοποιώ και στην πορεία να συνεισφέρω στην ‘κατασκευή’ μιας μεθόδου για την αντιμετώπισή της. Αυτή η ικανότητα είναι και η βάση της δουλειάς μου σήμερα.