Πηνελόπη Βουτσινά: Το ΜΙΘΕ διεύρυνε τις φιλοσοφικές και κοινωνικές ανησυχίες μου και παράλληλα συνέβαλε καθοριστικά στη συγκρότηση των επονομαζόμενων transferable skills

Η Πηνελόπη αφού πήρε το πτυχίο της από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών πέρασε μετά από κατατακτήριες εξετάσεις στο ΜΙΘΕ. Μετά την αποφοίτηση της από το τμήμα, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Παν/μίου του Sheffield και σήμερα εκπονεί εκεί το διδακτορικό της. Η Πηνελόπη έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Sheffield καθώς και σε σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα διδάσκει σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία των Αθηνών και έχει αναλάβει και καθήκοντα ως μέλος της δ/νσης του γυμνασίου.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στην Αγγλία συνειδητοποίησα ότι οι καθηγητές και καθηγήτριες του ΜΙΘΕ, μού είχαν προσφέρει το εύρος των φιλοσοφικών γνώσεων και μεθοδολογιών για να στέκομαι με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση σε ένα τμήμα το οποίο ανήκει στα τέσσερα πιο απαιτητικά της Βρετανίας. Στο ΜΙΘΕ έμαθα τι σημαίνει επαγγελματισμός στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Εξοικειώθηκα με την κοινωνική διάσταση της γνώσης, την κριτική σκέψη και το άνοιγμα σε σύγχρονους προβληματισμούς από το χώρο των θεωριών της ηθικής μέχρι το χώρο των θεωριών της επιστήμης τα οποία με υποστηρίζουν συνεχώς αξιόπιστα με μια ολιστική προσέγγιση στα ζητούμενα του ερευνητικού και εργασιακού χώρου.