Φώτης Ρέππας: Δεν θα άλλαζα ποτέ την επιλογή μου να σπουδάσω στο ΜΙΘΕ

Ο Φώτης μετά το τέλος των σπουδών του στο ΜΙΘΕ εργάστηκε στην Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, που εδρεύει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (AIA – Athens International Airport) ως συντονιστής πτήσεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αρχή, συμμετείχε σε παγκόσμια συνέδρια της IATA, όπως στο Athenaeum InterContinental το 2009 και αποκορύφωμα το συνέδριο στο Vancouver του Καναδά όπου εκπροσώπησε τέσσερα Ελληνικά αεροδρόμια (Kαβάλας, Κυθήρων, Χίου και Σάμου).

Από τις αρχές του 2012 είναι εγκατεστημένος μόνιμα στη Μέση Ανατολή, συγκεκριμένα στην Doha του Qatar, όπου εργάζεται στο Operation Department του Αεροδρομίου της Doha (DIA – Doha International Airport) – ένα από τα μεγαλύτερα σε κίνηση αεροδρόμια παγκοσμίως.
Το ΜΙΘΕ αποτελεί το ιδανικό τμήμα για δραστήρια άτομα, με συνεχή διάθεση για ενημέρωση, γνώση, έρευνα, εξέλιξη σε όποιον τομέα αποφασίσουν να εντρυφήσουν. Η αφετηρία για ένα κόσμο διαφορετικό, όπου στην πορεία τους θα αποκτήσουν την ικανότητα να σκέφτονται, να αντιλαμβάνονται τα πράγματα, τις καταστάσεις μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι διαφορετικές θεωρητικές προσεγγίσεις και τα μαθήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιστημών, αυξάνουν την κριτική σκέψη και αντίληψη και σου δίνουν τη δυνατότητα να ασχοληθείς κυριολεκτικά με ό,τι χωράει ο νους σου, χωρίς περιορισμούς. Έχοντας ασχοληθεί μα τόσα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα σου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα διαφορετικά από τους περισσότερους ανθρώπους.

Το ΜΙΘΕ μου έδωσε αυτή την οξεία κριτική ικανότητα, την διάθεση να αντιμετωπίζω τη ζωή με φιλοσοφική διάθεση, να αντιμετωπίζω με ευκολία δοκιμασίες και εμπόδια αλλά και την αναλυτική ικανότητα να σταθμίζω τις καταστάσεις και να επιλέγω την καλύτερη δυνατή λύση μέσα από πλήθος επιλογών.

Δεν θα άλλαζα ποτέ την επιλογή μου να σπουδάσω στο ΜΙΘΕ. Αντίθετα συμβουλεύω τα νέα παιδιά να σπουδάσουν σ’ αυτό το πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα πανεπιστημιακό τμήμα. Σίγουρα το μέλλον θα τους δικαιώσει.